Pruikzwam (Hericium erinaceus) kweekset

18.82

Pruikzwam (Hericium erinaceus) Kweekset van 3kg waarmee u thuis uw eigen paddenstoelen kweekt. Elke kweekset levert meerdere oogsten op, dus u kan meermaals genieten van vers geplukte paddenstoelen.

Omdat elke kweekset op bestelling wordt geproduceerd, bedraagt de levertermijn: 4-6 weken. Zo beperken we overproductie en onnodig afval.

Artikelnummer: KS0005 Categorie: Tags: , ,

Exclusief bij Asporea: Pruikzwam – een paddenstoel die knolletjes met met lange, witte tentakeltjes produceert. Het lijken net kleine pruikjes, vandaar de naam.

Pruikzwam produceert iets minder paddenstoelen dan bv. onze oesterzwamsoorten, maar compenseert dit ruimschoots door zijn zeer verfijnde smaak en voedzaamheid. Pruikzwam is rijk aan polysachariden en beta-glucanen, stoffen waarvan wordt gezegd dat ze een positief effect hebben op onze gezondheid. In dit geval vooral hersenen, hart en darmstelsel.

De smaak van pruikzwam wordt vaak vergeleken met die van kreeft. Hij heeft binnenin een structuur die gelijkt op die van een bloemkool. Het is dus zeer gemakkelijk om er plakjes van te snijden, die gegrild echt overheerlijk zijn. Ook voor vegetariërs en vegans is pruikzwam een leuke paddenstoel. Gekookt in groentebouillon benaderd zijn smaak die van kip en kan hij dus dienen als vleesvervanger in de meeste gerechten.

Onze kweeksets bestaan uit een zorgvuldig samengesteld substraat. We gebruiken houtvezels en tarwezemelen, restproducten van andere industrieën, om een natuurlijk substraat samen te stellen. 100% duurzaam en vrij van pesticiden, herbiciden en insecticiden.
Het substraat wordt geleverd in een kweekzak, die speciaal hiervoor ontwikkeld is. De kweekzak wordt geproduceerd uit polypropyleen en is na gebruik recycleerbaar.

Gewicht 3 kg

Onze website gebruikt alleen functionele cookies. Deze zijn nodig voor het correct functioneren van de website.