Gewone Oesterzwam Kweekset (Pleurotus ostreatus)

18.82

Oesterzwam (Pleurotus ostreatus) kweekset van 3kg waarmee u thuis uw eigen paddenstoelen kweekt. Elke kweekset levert meerdere oogsten op, dus u kan meermaals genieten van vers geplukte paddenstoelen.

Omdat elke kweekset op bestelling wordt geproduceerd, bedraagt de levertermijn: 4-6 weken. Zo beperken we overproductie en onnodig afval.

Artikelnummer: KS0001 Categorie: Tags: ,

De gewone oesterzwam, of Pleurotus ostreatus,  is een robuuste en gemakkelijke paddenstoel, die snel groeit en gerust tegen een stootje kan. Het is de perfecte match voor elke beginnende fijnproever! Het is niet ongewoon dat deze kweekset clusters oesterzwammen produceert die groter zijn dan de kweekset zelf. Met absolute zekerheid onze meest productieve soort!

Onze oesterzwammen zijn super gezond! Een kwart van de droge massa is eiwit, bestaande uit alle essentiële aminozuren.  Ze zitten boordevol vitamine B1, B2 en B3, vitamine C en vitamine D. Daarnaast bevatten oesterzwammen ook lovastatine en pleuran, stoffen die cholesterol reguleren en het immuunsysteem versterken.

Oesterzwam komt goed tot zijn recht in de meeste gerechten. Vlees, vis, pasta, wok, quiche, veggie en vegan gerechten zijn allemaal leuke opties om uit te proberen.

Onze kweeksets bestaan uit een zorgvuldig samengesteld substraat. We gebruiken houtvezels en tarwezemelen, restproducten van andere industrieën, om een natuurlijk substraat samen te stellen. 100% duurzaam en vrij van pesticiden, herbiciden en insecticiden.
Het substraat wordt geleverd in een kweekzak, die speciaal hiervoor ontwikkeld is. De kweekzak wordt geproduceerd uit polypropyleen en is na gebruik recycleerbaar.

Ook al is het kweken van uw eigen paddenstoelen met onze kweeksets zéér eenvoudig, toch voorzien we bij elke bestelling een gedetailleerde handleiding.

Gewicht 3 kg
Afmetingen 20 × 13 × 48 cm

Onze website gebruikt alleen functionele cookies. Deze zijn nodig voor het correct functioneren van de website.